Historien

HISTORIEN

I Pyramideland må du komme deg inn tidlig, ikke være blant sinkene som kommer inn når naboen allerede har gjort en formue.

Småsvindleren Ronny sliter med å betale gjelda til MC-klubben Villanos. I en desperat jakt på penger, bygger Ronny og iraneren Omid pyramide-nettverket Persian Platinum Society. De tar Norge med storm. Ronny rekrutterer norsk-iranske Mina, som lærer fort og blir en stjerneselger.

Mina på sin side må slåss mot demoner fra sin dystre ungdomstid og har mektige motstandere i nettverket. Programmereren Kent Ole har lovet faren aldri å drive med hacking igjen, men ser seg nødt til å bryte løftet sitt og får etter hvert full kontroll på informasjonsflyten i nettverket.

Hvem kan stole på hvem når alle har sin egen agenda og alle er på jakt etter sin andel av pengene som strømmer inn fra norske småsparere?

Bli med tilbake til pyramidespillenes gullalder. Med småkjeltringer, finansakrobater, nettverksbygging og store penger. Hva foregår i kulissene når pyramidene bygges og hvor tar pengene veien? I Pyramideland kjører de Formel 1, bygger palasser og fester som om morgendagen ikke kommer. For medlemmenes penger.

Handlingen tar oss fra Oslo og flatbygdene på Romerike, via Nord-Norge og Luxembourg, til Teheran, Dubai og Kina.

Pyramidebyggerne er basert på historien til T5PC, som herjet markedet for en tid tilbake.

Greed is good var mantraet til Gordon Gekko i Wall Street. Samme innstilling hadde mange som lot seg verve inn i de ulike nettverkene, med løfte om enorme gevinster. Multilevel marketing-nettverk som T5PC, World Games, Seven og Owners Group tiltrakk seg titusenvis av medlemmer som totalt tapte millionbeløp. Pyramidetoppene på sin side kunne le hele veien til banken.

Pyramidene er på ingen måte forsvunnet, de oppstår bare i nye former. Nå for tiden finnes det flere pyramider basert på krypro-valuta, for eksempel OneCoin.