Om forfatter

JON FREDRIK FIKSE

Jeg klarte det!

Drømmen om å skrive en bok ble endelig virkelighet da det bød seg en sjanse på jobbfronten. Jeg hadde mulighet til å jobbe halvtid på et oppdrag i halvannet år, og det gav meg muligheten til å konsentrere meg om skrivingen i lengre perioder i løpet av en arbeidsuke.

Mentalt hadde jeg jobbet med bokprosjektet i flere år. Blant annet leste jeg flere bøker om det å skrive historier, komponere scener, utvikle karakterer, få til dialogflyt etc. Jeg deltok også på det halvårlige skriveseminaret til forfatteren Henrik Langeland, som også har laget en liten bok om skrivekunst. Det anbefales for skrivespirer.

Selve historien har jeg hatt idéen til lenge. Økonomisk svindel er et fagfelt jeg er interessert i, og som produktutvikler innenfor betalings- og finansieringsløsninger er det noe vi må ha kunnskap om og et forhold til. Jeg kan ikke se at det tidligere er skrevet romaner med handling fra pyramidenettverk, derfor valgte jeg det temaet. Samtidig hadde jeg en del informasjon om diverse nettverk fra tidligere.

Under skriveprosessen kom jeg over stadig mer informasjon, og historien utviklet seg til det bedre. Håper jeg. Mange av hovedlinjene i historien min er inspirert av virkelige hendelser.

Som gründer av eget firma har jeg vært borti litt av hvert. Blant annet var vi en gjeng som forsøkte å lansere mobile tjenester i Iran. Iran? Er det mulig, vil du kanskje spørre. Men nå hadde det seg slik at jeg kjente en iraner som hadde noen gode idéer, og jeg satt på dyktige utviklingsressurser. Irans telekom-bransje var i sterk vekst på den tiden og ingen vestlige selskaper var inne og skulle tilby mobile tjenester.

SMSIran.com så dagens lys, og vi satt i Norge og produserte iranske SMS-tjenester (og annet) på løpende bånd. På et tidspunkt var vi det mest kjente brandet innen mobile tjenester i Iran med en halv million brukere spredt over et hundretalls land. Dog flest i Iran. Vi var i ferd med å hente inn penger for storsatsing, men ble rammet av finanskrisen. Selskapet eksisterer ikke i dag, men jeg fikk lære landet og gjestfriheten å kjenne gjennom mange turer dit. Og fikk en solid dose erfaring med på kjøpet. Den iranske delen av historien baserer seg delvis på egne erfaringer og research jeg har gjort på visse særegenheter innenfor sjia-islam.

Historien er blitt ganske omfattende, men «alt henger sammen med alt», som statsminister Gro brukte å si. Når du får boka, må du bare sette deg i godstolen og spenne deg fast.

Enjoy!

Hilsen Jon Fredrik

PS.

Hvis du har ris/ros/spørsmål/innspill til en fortsettelse er det bare å poste dette på Facebook-siden til Pyramidebyggerne.